Svet-Stranek.cz
Osobní stránka na adrese: voskovani.svet-stranek.cz
Osobní stránka voskováni

Něco o autorovi a nabýdka pro školy:Osobní stránka na adrese: voskovani.svet-stranek.cz

Něco o autorovi a nabýdka pro školy

Nabídka doplňkových programů a přednášek 2014-2015
Autorem unikátních děl z včelího vosku je Frýdecko- Místecký rodák žijící v Pelhřimově,pan Stanislav Kejval. Je mu 50 let .

Přestože pan Kejval nemá umělecké vzdělání, této činosti se věnuje již 22 let a je několikanásobným rekordmanem v opracování včelích pláství a jeho rekord je zapsán i v České knize rekordů.

Zapsání do této knihy si získal výrobou 104 cm velké a 30,5 kg vážící svíčky, kterou vyrobil z 446 ks pláství o rozměrech 36 x 20 cm. Stanislav Kejval je známý také z televizních reportáží a tisku. Je držitelem pečeti '' Zlatá včela '' Všechna jeho díla jsou certifikována a nelze je proto kopírovat. K výrobě svých děl používá mistr pouze přírodní materiály, které si financuje sám. Mistr je v součastné době bez zaměstnání. Prošel vzdělávacím projektem " pracovník v sociálních skužbách a získal také " sociálně právni ochranu dětí.

Už se také chce usadit, jelikož jeho práce spočívala převážně po celé ČR, kde prováděl dílny pro romské děti a pro ZŚ i pro Sš . Na Výsočině chce mistr pracovat a učit řemesla děti ze Zš a být prospěšný i školám, kde nemaji děti moc prostoru zhlédnout a vyskoušet si řemesla. Vstupné v muzeu je drahé a tak se mistr snaží tento projekt uskutečnit formou jakési budovy "dům řemesel". Mistr také spolupracuje s Romským Muzeem v Brně, kam několikrát do roka jezdí a pomáhá dětem ze sociálně slabších rodin. Zde fungují dilny,a tak je možné romské děti motivovat .

Radka Roubcová.

V současné době pracuje pan Kejval jako terapeut v dílnách Tyflo Vysočina Jihlava o.p.s. Návštěvu dílen si můžete domluvit na telefonních číslech Tyflo http://www.tyflovysocina.cz/



Dne. 11.3.2013




NABÍDKA PRO ŠKOLY


Nabízím přednášku o starých lidových řemeslech s názornou ukázkou (košíkářství, práce s voskem a jiných přírodních materiálů).
Děti si mouhou výrobu sami vyzkoušet a poslechnout si něco o její historii. Pokud jsou učebny vybaveny interaktivní tabulí, je možné doplnit přednášku o obrazové materiály týkající se tématu.

Nově i přednášky o romské historii. Hodinová přednáška pro jidnu třídu s veškerým dodaným materiálem a cestovným činí 2000,- Kč. Tento projekt není dotován krajem Vysočina. Spolupracuji s muzeem Pelhřimov s etnografkou paní Helenou Novákou a s ředitelkou romského muzea v Brně. Je možné ve školách pořádat vánoční a velikonoční dílny. Mám praxi i s nepřizpůsobivými dětmi.
návštěvníků stránky
celkem54 861
tento týden85
dnes24